Alzheimercafé

Bericht van Alzheimercafé

Met veel plezier nodigen wij u uit voor deze bijzondere avond in ons Alzheimer Café.
Dinsdag 12 april 19.30 – 21.00u (inloop met koffie & thee vanaf 19.00u)Thema: Mantelzorg in je relatie… lief & leed?! Wanneer je dementie krijgt, wordt je partner, je kind of een ander familielid ‘vanzelf’ ook mantelzorger. Daar kies je niet voor, dat gebeurt gewoon. We horen regelmatig over de belasting voor mantelzorgers, maar de persoon met dementie komt zelf niet zo vaak aan het woord. Terwijl u allebei te maken heeft met de veranderingen die dementie meebrengt in de relatie.   Want zeg eens eerlijk, ergert u zich weleens aan uw partner of familielid wanneer hij/zij u niet laat uitspreken, of iets al gedaan heeft voordat u de kans hebt gehad…?  
En, geduld bewaren met de partner die langzamer dan vroeger reageert, hoe doe je dat?Daarover praten is niet altijd gemakkelijk, ook als je veel om elkaar geeft.  
Daarom organiseren wij op 12 april een avond over dit thema. We bieden u de gelegenheid om in twee groepen te praten over lief en leed in de mantelzorgrelatie. Dat doen we met deskundige begeleiding en met de inzet van twee trainingsacteurs die al eens eerder bij ons in Elst te gast waren. Zij gaan veel voorkomende situaties voor ons uitspelen en geven praktische tips over de communicatie. Met een lach en een traan dus! 
Deze avond is speciaal bedoeld voor mensen met dementie en hun (vaste) mantelzorger.Dat kan uw partner zijn, een kind, familielid of goede vriend(in).Kom dus vooral samen!
U kunt zich aanmelden voor deze avond door een reply te sturen op deze mail.Telefonisch bij de coördinator kan ook: 06 40863583 (Christa Vogel)
Onze vaste locatie is basisschool Stap voor Stap – Kruisakkers 3 in Elst.
Let op: de ingang van het parkeerterrein is via de Kerkeakkers!
Ons mailadres is:alzheimercafé.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl
Wij kijken weer uit naar uw komst!
Team Alzheimer Café Overbetuwe