HackShield

Introductie HackShield

24 september introduceerden wij HackShield bij u via bijgaande brief (bijlage). 
Omdat Overbetuwe het weerbaar maken tegen cybercriminaliteit van onze jeugdige inwoners heel belangrijk vindt, willen wij een dringend beroep op u doen om HackShield nogmaals bij uw leerlingen (8-12 jaar) onder de aandacht te brengen. 

We hebben inmiddels sinds de start al 53 “Cyber Agents” mogen verwelkomen in Overbetuwe, maar juist omdat we cyberveiligheid zo belangrijk vinden, zien we eigenlijk heel graag dat élk kind in deze doelgroep deze game speelt!

Veiligheid doen we samen!

Veiligheid in Overbetuwe kunnen we niet alleen, daar hebben we uw hulp dringend bij nodig; in bijgaande link ziet u een promotievideo voor HackShield in Overbetuwe:https://youtu.be/VuXjnDs2N3w 
In deze vidoe doet burgemeester Patricia Hoytink-Roubos, kinderburgemeester Eva Gül en Bas Tras van de politie een oproep aan alle kinderen in Overbetuwe om zich aan te melden als Cyberagent en deze game te spelen.

Wij zouden het heel erg fijn vinden als u deze video in de klas wilt delen, bijvoorbeeld op het digibord. Uiteraard kunnen de leerlingen deze game ook in de klas spelen, heel graag zelfs! 
Ook willen wij u vragen deze informatie met link op te nemen in uw digitale nieuwsbrief van school aan ouders en verzorgers; zeker met de komende donkere dagen en de kerstvakantie voor de deur, kan deze game een heel welkome activiteit voor de jeugd zijn.

Wij zullen ook een oproep doen aan de sportclubs, sportverenigingen, scouting en bibliotheken in Overbetuwe.

Wat is HackShield?

De gemeente is samen met HackShield op zoek naar Junior Cyber Agents die helpen bij het cyberveilig maken van de gemeente. Maar wat is HackShield precies?

HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar, Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen. Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid. In de Basistraining en de Quests verdienen de Cyber Agents Shields, die punten opleveren. Hoe meer Shields, hoe beter de Cyber Agent beschermd is tegen online gevaar!
We hopen in het voorjaar van 2022 (nog in te plannen), de Cyber Agents met de meeste Cyber Agents Shields te kunnen huldigen door onze burgemeester en de politie. Naast de huldiging is er ook nog een oorkonde! 

Huldiging Cyber Agents en komende events
Van 7 februari t/m 27 februari (week 6 t/m week 8 in 2022) staat er een leuke battle gepland tussen alle Cyber Agents van de gemeente Overbetuwe en de Cyber Agents van de gemeente Lingewaard. 

We willen dan begin maart de beste 3 Cyber Agents van elke gemeente huldigen en we kijken of er een mooie wisseltrofee is voor de (kinder-)burgemeester van de winnende gemeente. 

Maar dan moeten we natuurlijk wel op u en alle kids uit Overbetuwe kunnen rekenen! Helpt u ons mee Overbetuwe cyberveilig te maken?

Meer informatie en handige links

Wilt u meer weten over HackShield? Kijk dan op www.joinhackshield.nl.


Ook delen we graag de link naar de gemeentepagina: joinhackshield.nl/gemeente/Overbetuwe.

Voor meer informatie of andere vragen? Kijk dan op joinhackshield.nl/indeklas