Lockdown (20-24 december 2021)

Home / Lockdown (20-24 december 2021)

Coronamaatregelen: 20 t/m 24 december

Schoolsluiting

Op dinsdag 14 december is besloten dat alle basisscholen vanaf 20 december gesloten zijn. Dat wil zeggen dat de kinderen vakantie hebben en dus thuis zijn, zoveel mogelijk binnen de ‘gezinsbubbel’ verblijven en enkel naar school komen voor noodopvang. Wanneer iedereen een week binnen de ‘gezinsbubbel’ leeft, is de kans kleiner dat familieleden elkaar besmetten met de Kerstdagen.

In de noodopvang kennen we geen ‘gezinsbubbel’, zelfs de eerder vastgestelde cohorten zullen we los moeten laten. We roepen iedereen daarom op om zo min mogelijk gebruik te maken van de noodopvang.

Er wordt momenteel heel veel voor ons besloten, maar nog steeds besluiten we zelf hoe we ons gedragen en omgaan met elkaar. Als school willen we hierin graag onze rol nemen en proberen we een voorbeeld te zijn voor de kinderen.

Overleg

Het belangrijkste instrument in onzekere tijden en zeker met soms verwarrende regels is de dialoog. Heeft u een vraag, wilt u even overleggen of een andere kwestie voorleggen? Neem dan gerust contact op per mail of bel/app Dennis (0611251366).

Dennis schakelt (bijna) dagelijks met het scholenteam van de GGD, zij zijn momenteel beter bereikbaar dan de andere GGD lijnen. Daar kunt u dus ook uw voordeel mee doen!

Mist u iets op deze pagina, is iets onduidelijk of (nog erger) helemaal fout… Neem ook dan gerust even contact op!

Protocol

Hier vindt u het meest actuele protocol dat geldt voor onze sector.

Noodopvang

In de week van 20 t/m 24 december is de school gesloten. Ouders hebben de opdracht om hun kinderen zoveel mogelijk binnen de ‘gezinsbubbel’ op te vangen. Voor ouders die werkzaam zijn in een cruciaal beroep en de ‘gezinsbubbel’ niet kunnen hanteren, is er noodopvang op school. Ook voor kwetsbare kinderen is er noodopvang.

Kinderen met klachten moeten thuis of bij de GGD getest worden, voor zij gebruik kunnen maken van de noodopvang.

U kunt uw kind HIER inschrijven voor de noodopvang.

In onze agenda kunt u zien, welke leerkrachten er aanwezig zijn tijdens de noodopvang. We werken met een ochtend -en middagploeg. Zij worden ondersteund door de stagiaires van de verschillende klassen. Investeren in nieuwe collega’s was nog nooit zo belangrijk!

Geen (thuis)onderwijs, maar leren is nooit verboden!

Er wordt in deze week geen (thuis)onderwijs geboden. Hiermee bedoelen we dat we geen nieuwe lesstof aanbieden en geen instructie geven. Voor de kinderen zou deze week moeten voelen als een vakantieweek. We realiseren ons, dat dit voor ouders heel anders kan voelen. We proberen u te ondersteunen door een aantal ‘extra’ zaken te organiseren.

Werkboeken en evt. leesboeken.

Dat wij geen nieuwe stof aanbieden, wil natuurlijk niet zeggen dat er niet geleerd mag worden. We geven vrijdag 17 december alle kinderen hun werkboeken mee naar huis. Zo kan er thuis nog eens geoefend worden, kunnen de lege opgaven alsnog gemaakt worden, de leeskilometers kunnen gemaakt worden enz. Wilt u graag een aantal boeken uit onze bibliotheek lenen, dan kan dat. Neem daarvoor even contact op met de leerkracht van uw kind. Lekker lezen is naast leerzaam ook ontzettend ontspannend en leuk om te doen in de vakantie. Zorgt u ervoor dat uw kind vrijdag 17 december een stevige (waterdichte) tas meeneemt?

Devices

Met devices bedoelen we de chromebooks en iPads van school. Het is voor alle kinderen mogelijk een device van school te lenen. Dit mag geheel kosteloos. Wel vragen we natuurlijk om zorgvuldig met onze spullen om te gaan en ze na de vakantie weer in te leveren. Dat ging de vorige keren uitstekend, waardoor we dit systeem kunnen blijven hanteren! Voor de midden- en bovenbouwleerlingen hebben we een chromebook per leerling. In de onderbouw hebben we 50 iPads voor alle kinderen samen te leen.

We stellen alle devices beschikbaar om alle kinderen in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan alles dat verzonnen kan worden de komende weken. Zo maken we ons samen sterk tegen bijvoorbeeld kansenongelijkheid. Een paar voorbeelden van wat die apparaten allemaal kunnen:

Bellen via teams of samen gamen

Op alle devices is Microsoft Teams geïnstalleerd en alle kinderen hebben een account, hierdoor kunnen de kinderen tijdens de vakantie bijvoorbeeld videobellen met elkaar. Dat is handig als je in je ‘bubbel’ zit, maar toch even wil kijken hoe het met je vrienden gaat. Via de devices kunnen kinderen ook leuke spelletjes spelen of zelfs wat schoolse zaken oefenen. Dat is leuk voor de kinderen en misschien handig voor ouders die naast het ouderschap nog andere dagbestedingen (zoals bijvoorbeeld werk) hebben.

Contact met de leerkracht

Van de vorige lockdowns hebben we geleerd dat de meeste kinderen juist het sociale aspect van school het meest misten. We hopen daar op deze manier bij te kunnen ondersteunen. Naast het bellen of spelen met elkaar, wil de juf of meester natuurlijk ook af en toe horen hoe de vakantie verloopt. We hebben daarom allemaal op dinsdag en donderdag een belmoment met de klas gepland. Tijdens dat moment is de leerkracht online, kinderen mogen inloggen als ze dat leuk vinden. Zo ontstaat er een soort groepsgesprek met de klas. Lukt het niet om in te loggen, of is die behoefte er niet… dan mag dat natuurlijk ook gewoon!

De gesprekken zijn expres niet tegelijk om meerdere bellende kinderen aan de keukentafel te voorkomen en omdat we in school ook noodopvang moeten bieden.

GroepStartEind
Stap 1-208.30 uur09.00 uur
Stap 3-409.00 uur09.30 uur
Stap 5-609.30 uur10.00 uur
Groep 410.00 uur10.30 uur
Groep 510.30 uur11.00 uur
Groep 611.00 uur11.30 uur
Groep 711.30 uur12.00 uur
Groep 812.00 uur12.30 uur

Device aanvragen

Wilt u een device van ons lenen, dan kunt u dat hier aangeven.

We geven de devices vrijdag 17 december mee. Zorgt u ervoor dat uw kind een sterke (waterdichte) tas meeneemt? We willen de apparaten graag terug op de eerste lesdag na de vakantie.

Zelftesten

Voor de kinderen uit groep 6, 7 en 8 moet er nog een lading zelftesten binnenkomen. We zijn alle dagen aanwezig en zullen de zending in ontvangst nemen. Daarna zullen we zo snel mogelijk de distributie regelen, zodat alle kinderen die dat willen ook in de Kerstvakantie over hun testen beschikken. We doen dit conform de eerder afgesproken procedure.

De eerder afgesproken procedure:

Dringend advies voor alle leerlingen van groep 6, 7 en 8, en alle medewerkers: doe 2 keer per week een zelftest. Voor de zekerheid, dus ook als er geen klachten zijn. Dit advies geldt voor iedereen; ook voor gevaccineerden. Een advies is nooit dwingend, daarom willen we de zelftesten niet aan alle leerlingen uitdelen (opdringen).

Indien u de zelftesten graag wil ontvangen, kunt u dat hier aangeven. U hoeft een leerling maar een keer in te schrijven, heeft u meerdere leerlingen in de betreffende groepen dan is het fijn als u zich per leerling opgeeft.

Als de test positief is, gaan de leerling of leraar en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat.