Meedoenregeling gemeente Overbetuwe

Namens de gemeente:

Gemeente Overbetuwe heeft een meedoenregeling voor inwoners met een laag inkomen die weinig tot geen spaargeld hebben. Deze meedoenregeling bestaat uit producten en activiteiten gericht op meedoen in de samenleving en wordt sinds 2020 exclusief aangeboden via de webwinkel van Meedoen in Overbetuwe. Deelnemers krijgen een budget in de vorm van punten en besteden dit in de webwinkel. Alle bestedingen in de webwinkel worden voor 100% vergoed door de gemeente.

Extra omzet
Deze doelgroep heeft normaal geen of weinig budget om te kunnen sporten of naar het theater te gaan. Er zijn schrijnende voorbeelden bekend van jongeren die niet eens hun eigen verjaardag konden vieren door het gebrek aan geld. U kunt deze jongeren dus goed helpen en u genereert extra omzet. Ieder kind krijgt € 300 te besteden en iedere volwassene krijgt € 225 te besteden per jaar.

Wat kan ik aanbieden
Lokale en regionale verenigingen, stichtingen en winkeliers kunnen zich aanmelden om hun producten, diensten, abonnementen en lidmaatschappen in de webwinkel van Meedoen in Overbetuwe aan te bieden. U als school kunt bijvoorbeeld schoolreisjes of ouderbijdrages aanbieden.


Administratie en facturatie
U loopt geen risico op wanbetaling. Het systeem is zo ingericht, dat u rechtstreeks van de gemeente uw bestellingen betaald krijgt. Uitbetaling vindt plaats op elke eerste maandag van de opvolgende maand. U hoeft dus niet lang te wachten op uw geld. De factuur wordt maandelijks automatisch voor u opgesteld.

Kosten
Het overgrote deel van de kosten van deze aanpak wordt door de gemeente Overbetuwe betaald. Zo wordt het budget dat de deelnemers krijgen vergoed door de gemeente. Uw deelname is gratis. Non profit organisaties dragen 0% van de omzet af. Commerciële aanbieders dragen 10% van de omzet af. Dit wordt geheel automatisch verrekend op de factuur, u hoeft hier zelf niets voor te doen.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Meld u ook aan als aanbieder op Meedoen in Overbetuwe via:
https://meedoeninoverbetuwe.nl/aanbieder/aanmelden/

Heeft u vragen?
Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 en van 13.00 – 17.00 uur. Stuur uw bericht via e-mail naar vragen@meedoeninoverbetuwe.nl of bel op 085 – 80 81 280. Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,
Helpdesk Meedoen in Overbetuwe