Nieuwe toevoeging in rapportfolio

Rapporten zijn er altijd geweest in het onderwijs. Het is belangrijk om geregeld te reflecteren, om standaarden en normen te gebruiken. Om feedback te krijgen etc.

Veel belangrijker nog is het inzichtelijk maken van ontwikkeling, van groei. Het behalen van successen motiveert om verder te willen gaan. om door te zetten als het even tegenzit (van proberen kan je leren). Intrinsieke motivatie oproepen om jezelf uit te dagen, nieuwe doelen te stellen en die te bereiken. Dat deel proberen we vorm te geven in het portfolio deel. Al twee jaar zijn we druk bezig om elke keer als we het rapportfolio meegeven, een nieuw onderdeel toe te voegen. Om het rapportfolio meer te laten worden dan alleen een ‘meting’, meer dan alleen een rapport.

Dit keer voegen we het blad ‘ontwikkeling volgens cito’ toe. Een eenvoudig weergegeven leerlijn met poppetjes (uit ons logo) die inzichtelijk maken hoeveel een kind gegroeid is. We hopen hiermee op een toegankelijke manier reflectieve gesprekken te ontlokken. We zijn erg benieuwd naar de reacties van ouders en kinderen. Natuurlijk blijven we ontwikkelen en in beweging.