Overblijven

Home / Overblijven

Overblijven

Op onze school maken we gebruik van een traditioneel lesrooster, dat betekent dat we een ochtend -en middagprogramma hebben. Tijdens de lunch hebben de kinderen de mogelijkheid om even naar huis te gaan. Ze kunnen er ook voor kiezen om over te blijven.

Tijdens het overblijven koppelen we twee klassen aan elkaar. De kinderen die overblijven eten dan samen op een plek. Tijdens het eten is er een overblijfmoeder en een van de twee leerkrachten bij. Na het eten gaan we altijd even buitenspelen, ook hier helpen de overblijfmoeders en is de andere leerkracht aanwezig. We streven ernaar tijdens het overblijven verschillende sport- en spelactiviteiten aan te bieden, onder begeleiding van de leerkrachten.

Op deze manier zijn er altijd vertrouwde gezichten in de buurt van de kinderen, zowel de groepsleerkrachten als de vaste overblijfouders. Bovendien krijgt iedereen zo voldoende tijd om lekker buiten te spelen. Volgens het oogfonds is buiten spelen/zijn, het allerbelangrijkste medicijnen voor de ogen. Zeker na een poosje schermtijd, maar ook na andere inspanning van de ogen zoals bijvoorbeeld lezen.

Inschrijven voor het overblijven kan hier.

Tosti-vrijdag

Tijdens het eten tussen de middag gaan in veel klassen het digibord aan. Dat past bij de tijd waarin we leven, er is een hoop te leren van educatieve programma’s en soms ook een hoop te lachen. Toch willen we ook het huiselijke van samen eten bewaken. We zijn een initiatief gestart onder de naam ‘Tosti-vrijdag’. Op vrijdag eten we allemaal samen in de aula, mag iedereen een boterham meenemen en bakken we lekker samen tosti’s, die we daarna samen in tafelgroepen opeten. Inmiddels zijn we steeds creatievere tosti’s voorbijkomen en dat vinden we allemaal prima.

Wist u dat?

Een boterham met kaas evenveel calorieën en voedingsstoffen bevat als een tosti (dezelfde boterham maar dan gebakken)?

Nu wel!

De overblijfmoeders in beeld

Achterste rij: Suzan, Henriëtte, Jolanda

Voorste rij: Christa, Annie, Joze

Nog niet op de foto: Willemien