Thuisonderwijs – Algemeen

Home / Thuisonderwijs – Algemeen

Thuisonderwijs

Welkom op deze tijdelijke pagina. Hier vindt u alle informatie gebundeld, betreffende de periode waarin de school gesloten is vanwege de coronacrisis. Mocht u aanvullende vragen, een opmerking of een tip hebben dan kunt u contact opnemen met Dennis (directie@stapvoorstapelst.nl) of via 0611251366.

 

 

Informatie van de gemeente

De noodopvang, maar ook andere zaken worden georganiseerd door de gemeente. Op de website van de gemeente Overbetuwe vindt u alle informatie.

 

 

Facebook

Los van deze pagina met de serieuze berichten, hebben we sinds kort ook onze Facebookpagina nieuw leven ingeblazen. Hier proberen we contact te leggen met kinderen en ouders op een meer informele manier. De pagina is openbaar, maar u kunt zonder account geen berichten lezen of plaatsen. Heeft u iets leuks dat u wilt delen, dan kan dit. Onze moderators controleren dagelijks alle geplaatste berichten en reacties. Zo houden we het geheel gezellig en leuk!

 

 

Opvang

Werkt u in een vitaal beroep (actuele lijst van cruciale beroepen) en wilt u uw kind(eren) graag voor de opvang aanmelden, dan kan dat via deze link.

  • We hanteren de reguliere schooltijden als opvangtijden;
  • De kinderen nemen hun huiswerk mee en krijgen op school de gelegenheid dit te maken;
  • De kinderen nemen hun eigen lunch (en fruit) mee;
  • Er is geen individuele huiswerkbegeleiding mogelijk.

 

 

 

Noodopvang meivakantie

Werkt u in een vitaal beroep (actuele lijst van cruciale beroepen) en wilt u uw kind(eren) graag voor de noodopvang aanmelden, dan kan dat via de website van de gemeente.

 

 

Huiswerk

Het huiswerk wordt wekelijks op woensdag uitgedeeld. Het werk van de afgelopen week kan dan weer ingeleverd worden. Om te voorkomen dat er grote groepen mensen tegelijk in school zijn, maken we gebruik van tijdvakken. Via onderstaande links kunt u zich per week opgeven voor een tijdvak.

We vragen u binnen te komen via de deur bij de aula en de school te verlaten door de deur van de middenbouw. Zo voorkomen we opstoppingen en hanteren we een snelle looproute.

woensdag 8 april tevens uitgave van digitale devices

woensdag 15 april

woensdag 22 april

 

 

Uitleen chromebooks

Voor: groep 5 t/m 8

De komende weken gaan we steeds meer digitaal werken en ook persoonlijk contact leggen met de leerlingen. U kunt hierbij denken aan instructiemomenten, maar ook een informeel moment tussen de leerkracht en de leerling/ouder.

Om de kinderen beter te faciliteren gedurende de periode waarin zij thuisonderwijs genieten, is het mogelijk om een chromebook in bruikleen te nemen. We hanteren hiervoor een regeling, die middels een bruikleenverklaring wordt vastgelegd. Middels onderstaande links (gesorteerd per groep) kunt u aangeven of u wel/geen gebruik wil maken van deze regeling.

groep 5

groep 6

groep 7

groep 8a

groep 8b

 

 

Uitleen iPads

Voor: stap 5 t/m 9

De komende weken gaan de kinderen uit stap 5 t/m 9 rekenen in de digitale omgeving van school. Dit staat gelijk aan ongeveer 30 minuten per dag. Voor de huishoudens die dit niet zelf kunnen faciliteren bieden wij de mogelijkheid om een iPad van school in bruikleen te nemen. We hanteren hiervoor een regeling, die middels een bruikleenverklaring wordt vastgelegd.

Middels onderstaande link kunt u aangeven of u wel/geen gebruik wil maken van deze regeling.

Uitleen iPads

 

 

Uitleen spelmateriaal

Voor de kinderen uit de onderbouw (stap 1 t/m 7) organiseren we een uitleen van spelmateriaal. Dit doen we op wisselende dagen. U kunt zelf kiezen wanneer u komt en hoe vaak u wilt komen. We zorgen er tijdens de uitleen voor dat de juffen uit de onderbouw aanwezig zijn, zo organiseren we het persoonlijk contact (op verantwoorde afstand) tussen de leerkracht en de leerling/ouder uit de onderbouw.

Middels de inschrijflijst hieronder kunt u een tijdslot van 30 minuten reserveren.

vrijdag 10 april (aanwezig: Juf Jolanda, Anneloes, Marie-José)

dinsdag 14 april (aanwezig: Juf Jolanda, Ottoline, Anneloes, Marie-José)

donderdag 23 april (aanwezig: Juf Jolanda, Anneloes)

 

 

Uitleen leesboeken

Voor alle kinderen organiseren we een uitleen van leesboeken. Dit doen we op wisselende dagen. U kunt zelf kiezen wanneer u komt en hoe vaak u wilt komen.

Middels de inschrijflijst hieronder kunt u een tijdslot van 30 minuten reserveren.

donderdag 16 april

vrijdag 24 april