Quest

Home / Quest

Wat is de Quest?

De Quest is een zoektocht. De Quest is een aanvullende en verrijkende activiteit die wij als school aanbieden aan de kinderen vanaf groep 4. Tijdens de Quest werken we aan een onderzoeksvraag die we samen met de Questleaders, Questcaptains en Questmembers onderzoeken. Samen leren we naast het reguliere schoolprogramma aanvullende vaardigheden en kennisdoelen. Het is dus hard werken en je moet het leuk vinden om hier ook een beetje vrije tijd aan te besteden. De Quest zorgt ervoor dat we naast de schoolse vakken als rekenen, spelling en taal ook andere talenten leren ontdekken en erkennen.

Wie zijn de Questleaders?

Dit jaar zijn de questleaders: juf Jaqcueline, meester Hans en meester Dennis.

Elke Quest proberen we ook een expert in te schakelen, die meer weet van een onderwerp of vaardigheid dan de andere leden.

Wie zijn de Questcaptains?

De Questcaptains zijn de kinderen die structureel een extra aanbod kunnen gebruiken en volgen. Deze kinderen worden in de loop van het jaar door de Questleaders uitgenodigd. Het is niet mogelijk je aan te melden als Questcaptain.

Wie zijn de Questmembers?

De Questmembers zijn de kinderen die het leuk vinden om aan een specifieke Quest deel te nemen. Elke Quest organiseren we een originele sollicitatieprocedure. Je hoeft dus niet per se heel erg goed in de schoolse vakken als rekenen, taal of spelling te zijn om een keer Questmember te kunnen zijn. Vaak zijn we juist op zoek naar andere talenten.

Hoe lang duurt een Quest?

Elke Quest heeft een eigen tijdsplanning. Gemiddeld duurt een Quest ongeveer 8 weken, maar op basis van de specifieke onderzoeksvraag kunnen we soms besluiten om een Quest wat langer of korter te laten duren.